30/11 - Saffransmuffins med lingon
Ja, detta recept finns det faktiskt två varianter på, min, och den som det egentligen ska vara ;)
Jag tänker faktiskt lägga upp min egen version, men om någon vill ha originalet så hojta till bara! Kan ju också tillägga att när jag gör saffransrecept så använder jag alltid mer saffran än vad som står i anvisningarna, så jag kommer också att skriva så mycket saffran jag använder...
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1-2 paket saffran
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
lingonsylt
3/4 dl kokhett vatten
Smält smöret.
Vispa ägg+socker pösigt.
Blanda vetemjöl,bakpulver och saffran först, vispa sedan ner blandningen i ägg+socker. Häll på det smälta smöret och det kokheta vattnet. Blanda sen i lingonsylt efter eget tycke!
Häll upp i muffinsformar och in i ugnen på 175 grader (mitt i ugnen) i ca 15 minuter.
Vill man piffa till det lite extra kan man ta lingon (helt råa) och blanda med florsocker så man får lite kristyr/glasyr att ha på muffinsen.
Smarrigt!!!

Jag tänker faktiskt lägga upp min egen version, men om någon vill ha originalet så hojta till bara! Kan ju också tillägga att när jag gör saffransrecept så använder jag alltid mer saffran än vad som står i anvisningarna, så jag kommer också att skriva så mycket saffran jag använder...
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1-2 paket saffran
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
lingonsylt
3/4 dl kokhett vatten
Smält smöret.
Vispa ägg+socker pösigt.
Blanda vetemjöl,bakpulver och saffran först, vispa sedan ner blandningen i ägg+socker. Häll på det smälta smöret och det kokheta vattnet. Blanda sen i lingonsylt efter eget tycke!
Häll upp i muffinsformar och in i ugnen på 175 grader (mitt i ugnen) i ca 15 minuter.
Vill man piffa till det lite extra kan man ta lingon (helt råa) och blanda med florsocker så man får lite kristyr/glasyr att ha på muffinsen.
Smarrigt!!!

Kommentarer
Postat av: mamma
Dessa är såååå toppengoda - ni måste smaka dem!
Trackback