30/11 - Fiskgratäng
Ja, tro det eller ej, men min fyraåring älskar fisk! Toppen! Som tur är gör mannen i huset också det, så det lagas endel fisk här hemma.
Här kommer ett recept på en fiskgratäng som jag brukar styra med:
Babyspenat (en påse, ca 70 g)
600 g vit fisk ( Alaska pollock, Hokifilé, Torsk)
Smooth Mushroomsås från Kelda (tror jag det är som producerar den iaf)
Champinjoner
Riven ost
Salt+peppar
Börja med att lägga spenaten i en form, så den täcker botten. Det går självklart att användra stuvad spenat, men hela gratängen blir lite vattnigare då...Lägg fiskfiléerna över spenaten, salt o peppar på fisken. Häll över såsen över fisken. Strö sedan över riven ost. Här väljer du sedan själv om du vill lägga champinjonerna direkt på och låta de bli klara i ugnen, eller steka och lägga på sista 5 minutrarna.
In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter (gäller tinad fisk!)
Serveras med t.ex. potatismos.
Ja, det var den gratängen det. Mycket enkel att göra!